هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

دوشنبه 5 بهمن 1394 ساعت 11:34
دوشنبه 5 بهمن 1394 11:03 ساعت
2016-1-25 11:34:47
شناسه خبر : 232750
جامعه ما در دوسال اخیر شاهد اظهار نظرات و اعلام مواضع متعددی از ایشان بوده كه به صراحت با مباني ديني و فقهي منافات دارد، یا دست کم قدرت و مهارت استنباط عالمانه ایشان از منابع دین را با تردید جدی مواجه کرده است. مواضع ناصحیح و نظرات ناپخته ایشان که در زمان خود با واکنش های شدید علما و مراجع و فقهای عظام و حتی رهبر معظم انقلاب مواجه شده است
جامعه ما در دوسال اخیر شاهد اظهار نظرات و اعلام مواضع متعددی از ایشان بوده كه به صراحت با مباني ديني و فقهي منافات دارد، یا دست کم قدرت و مهارت استنباط عالمانه ایشان از منابع دین را با تردید جدی مواجه کرده است. مواضع ناصحیح و نظرات ناپخته ایشان که در زمان خود با واکنش های شدید علما و مراجع و فقهای عظام و حتی رهبر معظم انقلاب مواجه شده است
گروه سیاسی- رجانیوز: جمعیت طلاب انقلاب اسلامی در نامه‌ای به فقهای شورای‌نگهبان خواستار بررسی اجتهاد حسن روحانی شد.
به گزارش رجانیوز در این نامه آمده است که علیرغم اینکه حضور در دوره‌های قبلی مجلس خبرگان به معنای تایید اجتهاد افراد است، اما ممکن است «با مرور زمان به علل مختلفی نظیر دوری از فضای درس و بحث، تغییر نگرش در افکار و... ملکه اجتهاد زائل شده يا تضعيف گردد». از سوی دیگر در «سوابق سياسي و اجرايي ايشان منصبي كه لازمه آن اجتهاد باشد موجود نيست» و در سابقه علمی‌اش هم «هیچ گونه تأییدیه‌ای دال بر اجتهاد» وجود ندارد. همچنین «کرسی درس و بحث یا تالیفی فقهی و اصولی از ایشان که مورد بررسی اهل خبره قرار گیرد» هم وجود ندارد. جمعیت طلاب انقلاب اسلامی با توجه به این مسائل از فقهای شورای‌نگهبان درخواست‌کرده‌اندبا بررسی مجدد «وجود شرط اجتهاد در ایشان مجدداً احراز شود.»
متن کامل این نامه به شرح زیر است: 
 
 
باسمه تعالی
 
محضر مبارک فقهای محترم شورای نگهبان (دامت توفیقاتهم)
سلام علیکم ورحمة الله
طبق قانون یکی از شرایط حضور در مجلس خبرگان رهبری داشتن ملکه اجتهاد است. همانگونه که مستحضر می باشید، در بدو امر ممکن است شخصی دارای این ملکه باشد اما با مرور زمان به علل مختلفی نظیر دوری از فضای درس و بحث، تغییر نگرش در افکار و... ملکه اجتهاد زائل شده يا تضعيف گردد. در اين صورت چنین شخصی دیگر متلبس به آن ملكه نيست نمي توان او را حقیقتاً مجتهد ناميد. شرایط دیگر مانند عدالت و التزام به قانون اساسی نیز همین گونه است.
در انتخابات پیش‌رو، شورای محترم نگهبان اعلام نموده است کسانی که در دوره قبل عضو مجلس خبرگان بوده‌اند و یا کسانی که در منصبی بوده‌اند که لازمه آن اجتهاد است و اين امر مورد تایید امام یا رهبری بوده نیاز به امتحان ندارند و اجتهادشان محرز است. به نظر می‌رسد این مسأله نیاز به تجدید نظر داشته و نمی توان آن را به طور عام و مطلق بیان کرد؛ بلکه باید راهی برای تقیید آن باز نمود.
به عنوان نمونه جناب آقای حجت الاسلام دکتر حسن روحانی که در دوره‌های قبل خبرگان حضور داشته اند، امروز برای شورای نگهبان مجتهد تلقی می‌شود. در حالي كه
اولا؛ در سوابق سياسي و اجرايي ايشان منصبي كه لازمه آن اجتهاد باشد موجود نيست.
ثانيا؛ در سابقه علمی وی هیچ گونه تأییدیه‌ای دال بر اجتهاد ایشان وجود ندارد.
ثالثا؛ کرسی درس و بحث یا تالیفی فقهی و اصولی از ایشان که مورد بررسی اهل خبره قرار گیرد تا اجتهاد ایشان مشخص شود یافت نشده است.
 
افزون بر اين، با فرض تسلّم اجتهاد سابق ایشان، به نظر مي‌رسد امروز بايد نسبت به تبحّر وی در استنباط و تفقه به ديده تردید نگريست. جامعه ما در دوسال اخیر شاهد اظهار نظرات و اعلام مواضع متعددی از ایشان بوده كه به صراحت با مباني ديني و فقهي منافات دارد، یا دست کم قدرت و مهارت استنباط عالمانه ایشان از منابع دین را با تردید جدی مواجه کرده است. مواضع ناصحیح و نظرات ناپخته ایشان که در زمان خود با واکنش های شدید علما و مراجع و فقهای عظام و حتی رهبر معظم انقلاب مواجه شده است، اين ظن قوي را ایجاد می کند که به سبب حضور متوالی در مناصب سیاسی و خدمتگزاری اجرایی و دوری از فضای درس و بحث حوزوی، معلومات ایشان غبار گرفته و به فراموشی گراییده و ملکه اجتهاد ایشان زائل شده است. این ظن قوي –اگر گفته نشود یقین-  جایی برای استصحاب بقای ملکه اجتهاد در ایشان باقی نگذاشته است.
 
در ذيل به برخی مواضع ایشان در سالهاي اخیر اشاره می‌شود تا آشکار گردد این گونه سخنان از لسان یک طلبه فاضل هم خارج نمی‌شود، چه رسد به یک مجتهد و فقیه!
 
مستحضرید که فعل معصوم به عنوان یکی از منابع فقهی مورد اتفاق و فقها و مستند مجتهدان در بسیاری از احکام شرعی است. در دو مورد به طور مشخص جناب آقای حجة الاسلام دکتر حسن روحانی برداشتهای خلاف مبانی اصولی و استنباطهای بعیدی از دو واقعه تاریخی به عنوان فعل معصوم ارائه داده اند.
اول: ایشان فرمودند: «درس و پيام امام حسين(ع) درس برادري، وحدت، گذشت و قبول توبه از يکديگر است و درس کربلا هم درس تعامل سازنده و مذاکره در چارچوب منطق و موازين مي‌باشد. در شب تاسوعا امام حسين(ع) خيمه‌اي برپا کرد و عمر سعد را به مذاکره دعوت نمود؛ امامي که آگاه است که فردا او و يارانش توسط همين عمر بن سعد و ياران نادانش به شهادت خواهند رسيد، اما خواست که با دنيا اتمام حجت کند و از همين‌رو در آن شب، ساعت‌ها با عمر سعد مذاکره کرد، تا نتيجه رويارويي آنان به جنگ ختم نشود.» 30/7/93
این سخنان غیر منطقی و خلاف موازین اجتهادی که با واکنش ائمه جمعه و علما واقع شد، بعدها توسط رهبر معظم انقلاب نیز مورد نقد و اعتراض قرار گرفت. معظّم له با استفهام توبیخی تصریح کردند: «یک عدّه‌ای در قضیّه‌ی مذاکره و مسئله‌ی مذاکره سهل‌انگاری میکنند، سهل‌اندیشی میکنند، مطلب را درست نمیفهمند. عمق مسائل را نمیفهند. وقتی صحبت مذاکره میشود، میگویند آقا شما چرا با مذاکره‌ی با آمریکا مخالفت میکنید؟ خب امیرالمؤمنین هم مذاکره کرد با فلان‌کس، امام حسین هم مذاکره [کرد]. خب اینها نشان‌دهنده‌ی سهل‌اندیشی است، نشان‌دهنده‌ی نرسیدن به عمق مسئله است. این‌جور نمیشود مسائل کشور را تحلیل کرد؛ با این نگاه عامیانه و ساده‌اندیشانه نمیشود به مصالح کشور رسید. اوّلاً امیرالمؤمنین که با زبیر یا امام حسین که با ابن‌سعد حرف میزند، او را نصیحت میکند؛ بحث مذاکره‌ی به معنای امروزی نیست؛ مذاکره‌ی امروزی یعنی معامله، یعنی یک چیزی بده، یک چیزی بگیر. امیرالمؤمنین با زبیر معامله میکرد که یک چیزی بده، یک چیزی بگیر؟ امام حسین با ابن‌سعد معامله میکرد که یک چیزی بده یا یک چیزی بگیر؟ [هدف‌] این بود؟ تاریخ را این‌جور میفهمید؟ زندگی ائمّه را این‌جور تحلیل میکنید؟» 15/7/94
 
دوم: ایشان اخیرا در جمع استانداران بیان داشتند: «امیرالمؤمنین مشاهده کردند که در فارس شلوغ است و کسی نمی‌تواند اداره کند و سیاستمدار پخته‌ای را و برخی مواقعی تا حدی قابل قبول بود زیادبن ابیه را استاندار فارس کرد که وی پدر عبیدالله‌بن زیاد بود، اما الان دولت یک همچنین فردی را قرار دهد، چه می‌شود؟ حالا آن امیرالمؤمنین با آن عظمت، بضاعت و مقام و سیاست است ما کجا و او کجا؟ ما باید خاک پایش را توتیای چشم کنیم». این در حالی است که مورخان اسلام اتفاق دارند زیاد بن ابیه در دوران استانداری بر فارس یکی از افراد وفادار به نظام علوی بوده است. 
صرف نظر از این دو مورد که به وضوح نشان دهنده عدم دقت فقهی اصولی ایشان و فقدان عمق لازم برای اجتهاد است، اظهار نظرهای معروف دیگری هم از ایشان منتشر شده که نمایانگر برخورد سطحی ایشان با دیدگاههای فقهی است. مثلاً:
- هیچ‌کس در ممیزی، بالاتر از وجدان افکار عمومی نیست؛ آنها می‌دانند به استقبال چه کتابی بروند و چه کتابی را در انزوا قرار دهند. صاحبان فرهنگ ما نیاز به ارشاد و گشت ارشاد ندارند.
- تقسیم هنرمندان به هنرمندان ارزشی و غیر ارزشی بی معناست.
- حکومت وظیفه ندارد مردم را با اجبار و شلاق به بهشت ببرد.
- پلیس وظیفه‌اش اجری قانون است نه اجرای اسلام.
با توجه به مطالب فوق الذکر امروز اجتهاد جناب آقای حجت الاسلام دکتر حسن روحانی با تردید جدی مواجه است. لذا مستدعی است برای حفظ جایگاه مجلس خبرگان ترتیبی اتخاذ فرمایید که وجود شرط اجتهاد در ایشان مجدداً احراز شود.
وفّقنا الله وإیّاکم لمرضاته
والسلام علیکم و رحمة الله
 
جمعیت طلاب انقلاب اسلامی
 


دیدگاه کاربران

سید حسن خمینی که همه شرایطی که گفتید اقای روحانی نداره رو دارا هست . پس برای ایشون مشکلی نیست؟ یا شما مشکلت یه چیز دیگس؟ معلوم نیس تاییدیه اجتهادیه و تالیف کتاب و... مهم هست بالاخره از نظر شما یا نه. نمیشه هم خدا رو خواست و هم خرما رو

بسیار بسیار عالی بود

ینی سید حسن این 3 تا رو که گفتید داره. باید تایید صلاحیت شه؟؟؟

مسخره کردید خودتونو

سيدحسن ار خيلي از علماي فعلي هم بالاتراست.

احسنت بر این طلبه های انقلابی. حرف حق رو باید زد و از جایگاه نترسید. درسته که ایشون رئیس جمهوره ولی معناش این نیست که مجتهد هم هست.

این گونه سخنان از لسان یک طلبه فاضل هم خارج نمی‌شود، چه رسد به یک مجتهد و فقیه! عالی بود این تیکه ش.

رای منفی!
-34
بسیار بسیار تحلیل پخته و مستندی ارائه شده که انسان را ناچار به تفکر در صلاحیت نامبرده! حتی در امور دیگر میکند!

بسیار بسیار تحلیل پخته و مستندی ارائه شده که انسان را ناچار به تفکر در صلاحیت نامبرده! حتی در امور دیگر میکند!

حرف جالبی است اگر در مورد همه انجام شود

ای خوشم میاد داری میسوزی رجا بسوزززززز

آقا خيلي پرروئيد شما!!! واقعاً بي اخلاقي تا چه حد

شورای نگهبان باید کسانی را که در آزمون شرکت نکرده اند را رد صلاحیت کند که تا ابد جلوی برخی بدعت ها و جو سازی های قبل انتخابات را بگیرد

سلام علیکم
این افرادی که در این فضاها خودشان را بعنوان جمعیت طلاب انقلاب اسلامی معرفی می کنند کیانند؟!!! چگونه به خودتان اجازه می دهید افکار و نظریات فردی خود را با عنوان جمعیت طلاب انقلاب اسلامی معرفی و نشر ممی دهید؟!!! پس بفرمایید سایر طلاب و اساتید بجز شما چند نفر در جهل بسر می برند و آگاهان جامعه روحانیت انقلابی شما هستید که بخودتان اجازه می دهید هر نظر و ایده ای را با هر موضوعی آنهم به صرف تاییدیه ای که خودتان بر خودتان می زنید نشر دهید... بجای اینکه در این فضاها به این شدت در صدد تخریب دیگران بر می آیید و گَزَک دست فرصت طلبان می دهید به رسالتی که برای آن در حوزه ها تربیت شده اید بپردازید... البته اگر حوزه دیده اید....

حداقل یک دکتری حقوق در انگلیس گرفته و جزواتش طلاب مطالعه میکنند.
یک شبه علامه نشد !!

قطع و يقين بدانيد كه ايشان از علامه شما با سوادتر است
حسادت شما بابت اطلاعات بالاي ديني واسلامي دكتر روحاني است
انتخابات اسفند ماه ثابت خواهد كرد كه ايت الله دكتر حسن روحاني نفر چندم تهران است
از الان در نظر داشته باشيد
نفر اول ايت الله هاشمي
نفر دوم علامه سيد حسن
نفر سوم دكتر روحاني
نفر چهارم ايت الله بجنوردي
نفر پنجم آقاي انصاري كرماني
نفر ششم آقاي منتخب نيا
نفر هفتم
نفرات 17به بعد شايد فهرست احتمالي جامعتين
كه امكان داردراي 20تا 30هزار نفري داشته باشند.
اقاي حائري شيرازي كار خوبي كرد كه انصراف داد.

اعتماد بنفس شما همیشه مشکل سازه، حتما اگر خلاف این شد هم تقلب شده و باید بریزیم تو خیابان ها؟؟؟؟؟؟!!!!
ان شاءالله زودتر سرتون رو از زیر برف بیارید بیرون و جامعه رو با چهار تا همفکر خودتون مقایسه نکنید

خداوند شفای عاجل بفرماید...البته واسه شما فرقه ی پایداری خدا هم نعوذبالله کاری از دستش بر نمیاد!

با سلام وتشكر از شجاعت اين جمعيت طلاب ، تحليل و درخواست بجايي است كه البته كار سختي را در مقابل شوراي نگهبان قرار مي دهد .خداوند به اعضا شوراي نگهبان و بخصوص آيت الله جنتي عزيز صبر جميل عطا فرمايد.

تحلیل خیلی به جایی بود.

اتفاقا در پاسخ به افرادی که گفتن حسن خمینی، سه شرط گفته شده در متن رو داره باید تاکید کرد، برعکس، مواضع صریح حسن خمینی دربرابر حوادث و مسائل روز، دقیقا بر عدم قدرت اجتهاد درستش صحه میگذاره

روحانی هیچ مدرکی هم که نداشته باشد لااقل منتخب ملته و بیست میلیون رای شما چه دارید و امام ره فرمود میزان رای ملت

نامه خیلی خوب و کاملی بود موارد را بطور دقیق بیان کرده اند جا دارد اعضاء محترم شورای محترم نگهبان قانون اساسی در این مورد تأمل فرمایند.

دروووود بر رئیس جمهور حقوقدان و مردمی و با تدبیر دکتر حسن روحانی

متن وزین و مستدل و قابل تاملی است آفرین

این طلابها بدانند روحانی زمانی عالم شد که در زمان طاغوت عنوان امام را به خمینی کبیر داد

یعنی شما چند نفر فاضل هستید بقیه طلاب ایران جاهل .متاسفم براتون .ملت روازهمه چیز دور می کنی برادر.

حسن خميني شرايطو داره ايت الله شبيري هم تاييدش كرده
يا لا تاييدش كنيد

رای منفی!
-48
سخن شجاعانه و منطقی است. ابراز نظرهای ایشان با اجتهاد حد اقلی هم سازگار نیست. بلکه بیشتر با مبانی لیبرالیستی بعضا سازگار است.

وای بر ما که شما شدید همه کاره ما وای بر ما .درود بر روحانی . درود بر خمینی

میشه یکی از دستاورد هایی که حسن جونتون داشته رو بگی ؟ آمار بیکاری چند برابر شده . قیمت ها چند برابر شده ! حسن چیکار کرده ؟

نه داداشم اینها هم مثل بقیه مردم حق نظر دادن دارن..نظرشون را گفتن .همه کاره خداست

به کوری چشم دلواپسان که نمیتونند این همه رشد چشمگیر رو ببینند...شما ها چون پیشرفت های چشمگیرو بی اندازه رو در دوره ی روحانی رو نمیتونید ببینیند، این طوری میگید...وگرنه هیچ کس عرضه ی رفع تحریم ها،کاهش رکود ،آزادی پول های بلوکه شده و ...رو نداشته...
با این چیزها نمیتونید از محبوبیت ایشون بکاهید

خیلی دارین شعر و ور میگین. شما شخصیت حرف زدن در باره اقای روحانی ندارین. ما همه مردم پشت ایشون هستیم تا دشمنانشون به حق قوه الهی نابود بشن انشالا.

 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home